IPCI Info

Current Affairs Quiz- 4 November

Daily Important updates  for General Awareness quiz to all competitive examinations (IBPS Clerk & P.O, Bank Exam, MAH-CET, SSC (Staff Selection Commission) NDA, CDS etc 

1.The Union government has announced Rs 10,000-crore road and bridges development projects for which city in next five years?
a)Manipur
b)Meghalaya
c)Assam
d)Nagaland
e)None of these
Answer d)Nagaland
2.Who is Road and Highways Minister?
a)Jairam Ramesh
b)Nitin Gadkari
c)Dr Harsh Wardhan
d)Hamid Ansari
e)None of these
Answer b)Nitin Gadkari
3.Who has been appointed as Managing Director of Indian unit of Information Technology firm Unisys Corporation?
a)Ravikumar Sreedharan
b)Rajkumar Rao
c)Mahesh Kumar Jain
d)R R Reddy
e)None of these
Answer a)Ravikumar Sreedharan
4.Who has been appointed managing director of the Hyderabad-based Andhra Bank?
a)Suresh N Patel
b)Ramesh Mehta
c)K R Rao
d)P N Venkata
e)None of these
Answer a)Suresh N Patel
5.Who has been appointed as head of Kolkata-based UCO Bank and previously was executive director of Dena Bank?
a)R K Takkar
b)Anurag Kakkar
c)Suresh N Patel
d)Ramesh Garg
e)None of these
Answer a)Suresh N Patel
6.Who has been named as the Managing director of Corporation Bank?
a)J K Garg
b)Ramesh Shakil
c)R K Mathur
d)Kamlesh Jain
e)None of these
Answer a)J K Garg
7.All India Radios Programme has bagged the first prize under the Community Service Announcement category at the Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) Prizes 2015 on which social issue?
a)Child labour
b)Dowry
c)Sexual Abuse
d)Drug Abuse
e)None of these
Answer a)Child Labour
8.Name the Malayamal programme, titled Which is part of an initiative taken up by Biju Mathew, Programme Executive at AIR Thiruvananthapuram on behalf of All India Radio?
a)Nilkkam Ivarkkoppam
b)Child on pyre
c)Water
d)Agony
e)None of these
Answer a)Nilkkam Ivarkkoppam
9.Oscar-winning writer and actor who won an Oscar in 1982 for best original screenplay for writing the film Chariots of Fire, about two athletes at the 1924 Olympic Games. died. Who was he?
a)Audrey Hepburn
b)Colin Welland
c)Ashton Kucher
d)Tim cook
e)None of these
Answer b)Colin Welland
10.Tata Motors on November 2 has signed-up football player as its brand ambassador. Name the football player?
a)Lionel Messi
b)David Beckham
c)Arild Stavrum
d)Reggie White
e)None of these
Answer a)Lionel Messi
11. Which country has rolled its first homegrown large passenger jet off the production line in Shanghai, vowing to challenge the dominance of Airbus and Boeing in the global commercial aviation market?
a)Japan
b)China
c)Germany
d)Korea
Answer a)China
12.Which Indian goalkeeper has added another feather to his cap by ensuring that he would be the first from his country to be part of a team scheduled to play in the Europa League next season?
a)Gurpreet Singh Sandhu
b)Vishal Kumar
c)Jaideep Sandhu
d)Sandeep Kumar
e)None of these
Answer a)Gurpreet singh sandhu
13.Former Janata Dal MLA ————–, who was on a fast unto death demanding liquor ban and strengthening of Lokayukta in Rajasthan, has died?
a)Gurcharan Chabbra
b)Rajendra Rathore
c)Ashok Gehlot
d)Gurpreet Singh
e)None of these
Answer a)Gurcharan chabbra
14. Who has been appointed as India’s Ambassador to strategically important Afghanistan, succeeding Amar Sinha. Nmae the senior diplomat?
a)Manpreet Vohra
b)Amar Kumar
c)Navtej Singh Sarna
d)Gurcharan Chabbra
e)None of these
Answer a)Manpreet Vohra
15. India and which country have signed two agreements on new and renewable sources of energy and cultural exchange. The agreements were signed in the presence of Vice President M. Hamid Ansari?
a)Indonesia
b)Japan
c)China
d)Riyaad
Answer a)Indonesia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *